fbpx
Barbecueën als een baas

Giulia Califano – renmeisje.com –

Ik ben dol op barbecueën! Ja, zelfs als veganist. Barbecueën staat voor mij gelijk aan mooi weer, goed gezelschap en smaakvol eten. Met de juiste materialen en knowhow geniet je ook als veganist van een heerlijke barbecue! Hoe en wat? Dat leg ik je graag uit! 

 

Het draait niet om vlees

Ondanks dat het wel zo in ons hoofd geprent is, draait barbecueën niet om vlees. Het draait om de typische smaak die barbecueën aan je eten geeft en om de sfeer die met barbecueën samengaat. Daarvoor maakt het echt niet uit of je een lapje vlees op de barbecue gooit of een stuk tempeh bacon. Er zijn zelfs heel veel groenten die ontzettend lekker smaken als ze op de barbecue geroosterd zijn, zoals maïskolven en spiesjes met paprika, champignons en courgette. Of wat dacht je van aardappelen? Gepoft of in stukjes op een bakplaat. Er kan véél meer op de barbecue dan alleen vlees, kip en vis: think out of the box!

Kruiden

Wat veel mensen ook zo lekker vinden aan barbecueën zijn de marinades die gebruikt worden om barbecuevlees op smaak te brengen. Die marinades kun je echter ook gewoon zelf maken en gebruiken op tempeh, tofu of andere vleesvervangers! Leef je uit met diverse kruiden en specerijen, olie en sojasaus. Je kunt het zo gek niet bedenken of het smaakt! Wat denk je van in sojasaus en pindakaas gemarineerde tofu? Het komt zomaar in me op, ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me heerlijk!

Bijgerechten

Onmisbaar bij een barbecue zijn de bijgerechten. Salades, brood met tapenades en misschien wat snackgroenten voor tijdens het wachten op de volgende ronde. In de zomertijd zijn natuurlijk overal kant-en-klare salades te koop, maar je maakt ze veel gemakkelijker, goedkoper én lekkerder zelf! Ga bijvoorbeeld voor een gezonde aardappelsalade of een heerlijk frisse pastasalade. Leef je uit met kruiden, felgekleurde ingrediënten en lekker veel groenten. Een feestje op je bord!

Zorg voor een goede basis

Succesvol barbecueën begint bij de basis: een degelijke barbecue. Zeker als je plantaardig eet een must: je mist namelijk het vet van vlees dat de barbecue nog wel eens een handje wil helpen. Een goede barbecue koop je al vanaf een paar honderd euro, maar je kunt je passie voor barbecueën ook uitleven op barbecues tot bijna 3000 euro. Zorg ervoor dat je een barbecue kiest die bij je past. Bij Kamado Express hebben ze bijvoorbeeld een kamado BBQ die zo compact is dat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen maar ook een exemplaar waarbij je zelfs de temperatuur kunt regelen via een afstandsbediening met WiFi. Het moet niet gekker worden! ?

Denk voordat je een barbecue aanschaft daarom even goed na wat jij van je barbecue verlangt. Een degelijke barbecue gaat jarenlang mee en doet zijn aankoopprijs eer aan, dus doe vooral je research! Vergeet vooral ook niet de details: met een pizzasteen maak jij veel lekkerdere pizza’s dan het afhaalrestaurant en met een zoutsteen krijgt elk hapje een compleet andere dimensie. Bij (online) winkels zoals Kamado Express helpen specialisten je uiteraard graag bij je keuze!

Geniet

Het allerbelangrijkste van barbecueën is wat mij betreft het genieten van met elkaar samenzijn. Barbecueën doe je niet zomaar even snel tussendoor: daar neem je de tijd voor. Dus of je nu barbecuet met alleen je partner, met je hele familie of met een hechte vriendengroep: geniet van het samenzijn. Het is mooi weer, jullie hebben tijd voor elkaar vrijgemaakt en dat allemaal onder het genot van een lekker hapje en drankje.

We hebben er de afgelopen maand al even van mogen proeven, maar ik kan niet wachten tot de echte zomer aanbreekt!

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kamado Express. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.


Dit artikel verscheen eerder op www.renmeisje.com/2018/04/29/barbecueen-als-een-baas 

Je kan Renmeisje volgen op Instagram en op Facebook!

GERELATEERDE BLOGS

Barbecueën als een baas

Giulia Califano – renmeisje.com – Ik ben dol op barbecueën! Ja, zelfs als veganist. Barbecueën staat voor mij gelijk aan mooi weer, goed gezelschap en smaakvol eten. Met de juiste

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.