fbpx

Boek

BOEK: STOPPEN MET VLEES

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Verontrustende berichten over de productie en consumptie van vlees zijn aan de orde van de dag. En na het paardenvleesschandaal in 2013 en de 20.000 varkens die gruwelijk verbrandden in een megastal in Gelderland, zetten steeds meer Nederlanders hun vraagtekens bij het product vlees. Toch blijven we massaal eten; waarom doen we dat? Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees.

Spreker, trainer, coach, inspirator, onderzoeker en avonturier.

ROBERT BRIDGEMAN

Het verhaal voor zowel documentaire als het boek begint met Robert Bridgeman die in 2015 zeven jaar vegetariër is. De auteur en coach is uit ideéle redenen omgeslagen van supercarnivoor naar vegetariër, maar weet niet van de hoed en de rand. 

Hij hoort steeds meer over de relatie tussen vlees en zaken als ontbossing van de Amazone, kanker en dierenleed en besluit op onderzoek uit te gaan. Twee jaar later weet hij meer dan hem lief is. Door alles wat hij gezien heeft is hij nagenoeg veganistisch gaan eten.