Vrijheid

Geertje Couwenbergh – geertjecouwenbergh.com – Een Frans-Amerikaanse vriendin vertelde me onlangs een familieverhaal over haar geboortestreek in de Limosin, dat een actief gebied was voor verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdagmiddag 10 juni 1944 omcirkelden Duitsers het buurtdorp Oradour-sur-Glane. Mannen werden gescheiden van de vrouwen en neergeschoten. Vrouwen en kinderen werden opgesloten in de […]

Lees verder

Tips voor de vega(n) op reis

Petricia Siepman – www.plantmadepretty.com – “En hoe doe je dat dan buiten de deur? En op vakantie?”, is een vraag die ik wel eens krijg. Thuis kun je natuurlijk eten wat je wil, maar buiten de deur is het misschien lastig om geen vlees/vis/dierlijke producten te eten, omdat niet iedere menukaart en vakantiebestemming hierop voorbereid […]

Lees verder

Mijn Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda

Marleen Schrijvers – YourFoodprint – De vegan winkel met biologische lunchroom Your Foodprint in het centrum van Gouda is vanaf februari dit jaar geopend. Marleen Schrijvers, de eigenaresse van Your Foodprint, heeft hard naar de opening toe gewerkt. Door middel van crowdfunding kon zij eindelijk haar droom realiseren om iedereen kennis te laten maken met de veganistische […]

Lees verder

Tien vragen die iedereen durft te stellen aan de ouders van veganistische kinderen

Charly Dym – De Dolle Moeder – Ik voed mijn kinderen veganistisch op. Dat is niet bepaald de norm in Nederland (of, jammer genoeg, waar dan ook) en daarom krijg ik er heel veel vragen over. Meestal komen die vragen uit oprechte bezorgdheid, onwetendheid of nieuwsgierigheid en probeer ik er geduld mee te hebben. In […]

Lees verder

Recept: “Saucijzenbroodjes”

Giulia – www.renmeisje.com – Weet je wat ik de allermooiste recepten vind? De recepten die zelfs omnivoren massaal over de streep trekken! Mijn tiramisu stond wat dat betreft tot een week geleden met stip op één. Totdat deze saucijzenbroodjes in beeld kwamen! Dé manier om echte vleeseters compleet versteld te doen staan: als zelfs je sceptische collega’s […]

Lees verder

Cold Turkey Vegan + Vegan quiche

– Merel – BlackbirdsandCakes – Waarom ik kies voor een vegan lifestyle Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik nu veganist zou zijn, dan zou ik je vierkant hebben uitgelachen. Ik snapte de beweegredenen totaal niet, al ben ik wel altijd een dierenvriend en natuurliefhebber geweest. Het was een ver van mijn […]

Lees verder

Veganisme en mijn guilty pleasures

Randy Gaspar – Expeditie Flow – Na een prachtige zonnige zomervakantie in Zweden besloot ik in 2016 definitief veganist te worden. Bekeerd tot het veganisme, om het even eng te laten klinken. Ik was al vegetarisch, product- en milieubewust en meer, dus de stap naar een veganistische lifestyle was goed te doen. En eigenlijk wel […]

Lees verder

Wat maakt het uit als jij stopt met vlees?

Desirée Weijs – Aandachtige Blog – ‘In je eentje kun je de wereld niet veranderen!’ Als ik elke keer een euro kreeg als iemand deze uitspraak als argument gebruikt om vlees te blijven eten, dan had ik mijn studieschuld al ruim afbetaald. Het tegenovergesteld is trouwens waar: als veganist heb je veel meer invloed dan […]

Lees verder

Stoppen Met Vlees: anti-stoffig

– Mark Schadenberg – YourPlantbasedCoach – “Het lezen van de reden van iemand anders, kan je een nieuw perspectief geven en inspireren om het te proberen!” Het is bijna vijf uur in de avond en ik kijk naar de drukke Amsterdamse straat waar de toeristen zich schuilen voor de regen en waar de “echte” Amsterdammers […]

Lees verder

Topatleet zonder kwark

Als je al die topsporters moet geloven moet je wel heel veel eiwitten eten om Olympisch Kampioen te worden. Kwark, vlees, vis, kwark, ei, kwark en shakies. Had ik al gezegd kwark? Eiwit is wat de klok slaat. Zonder veel eiwit geen optimaal spierherstel en honger. Uuh ja, maar dat is toch ook zo, hoor […]

Lees verder