fbpx

Gezondheid

GEZONDHEID

VLEES EN GEZONDHEID

Mensen die stoppen met vlees eten gaan bewuster eten en kiezen meestal voor een veel gezonder voedingspatroon. Hierdoor val je af en voel je je fitter en energieker.

Het is inmiddels bewezen dat we voor onze gezondheid geen vlees nodig hebben en dat het veel en of vaak eten van vlees, en met name bewerkt vlees, ronduit ongezond is en zelfs kan leiden tot bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten.

De manier waarop wij vlees produceren brengt ook een groot gezondheidsrisico met zich mee. Door grote hoeveelheden dieren in te krappe afgesloten ruimten te houden, verzwakken de dieren en neemt de kans op ziekten, pandemieën en infecties toe.

De Fipronil affaire en Zoönose (dierziektes die overdraagbaar zijn van dier op mens) zoals Q-koorts, Mond-en-klauwzeer, vogelgriep en gekke koeienziekte zijn hier recente voorbeelden van en het risico op een pandemie wordt steeds groter.

En dan hebben we het nog niet over antibiotica en groeihormonen in het vlees.

Veel topsporters zijn inmiddels al overstapt op een plantaardig (veganistisch) dieet en presteren beter en voelen zich veel beter. 

Ik wil flexitariër worden

Eet je vlees, misschien wel drie keer per dag, maar wil je minderen? Probeer dan de 30 daggen Veggie Challenge van ProVeg met tips en adviezen.

Ik wil vegetariër worden

Eet je vlees, maar wil je er helemaal vanaf en vegetarisch gaan eten? Doe dan mee aan de 30 dagen Vegetarisch Challenge van de Vegetariërsbond.

Ik wil vegan worden

Eet je al vegetarisch en ben je gemotiveerd om de volgende stap te zetten? Probeer de 30 dagen Vegan Challenge van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

BLOGS OVER VLEES & GEZONDHEID

Pompoen-pecanburger

Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out op kunt volhouden! Ingrediënten voor 4 personen 375 g pompoen, in blokjes 90 g pecannoten 30 g amandelen 30 g hazelnoten 4 el kurkuma 3

Lees verder

Open lasagne met asperges en doperwten

Open lasagne met asperges en doperwten We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten! Ingrediënten Voor 4 personen 16 asperges, wit of groen 300 g doperwten 50 g pijnboompitten 12 lasagnebladen 400 ml crème

Lees verder

Gnocchi bake met aubergine en mozzarella

  Dit is een heerlijk recept voor de herfst van De Hippe Vegetariër, het recept komt uit het boek de Vegabijbel. Wil je het complete boek met al deze fantastische recepten?  Het is te bestellen door hier te klikken Ingrediënten 400 g aardappelgnocchi (kant-en-klaar) 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 aubergine, in blokjes 600 g

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.