fbpx

Doe mee

Wat kan ik doen?

Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf. Als je vleeseter bent, zet dan de stap naar flexitariër. Als je dat al bent, dan kun je de stap naar vegetariër overwegen. En dan is de volgende stap misschien om helemaal plantaardig te gaan eten.

STAPPENPLAN

Hieronder 3 opties om je voedingspatroon te gaan veranderen. De belangrijkste tip: wees aardig en niet al te streng voor jezelf. Als je echt wilt veranderen komt dat heus wel en je mag best zo nu en dan een keer smokkelen. Maar doe dat bewust!

Verandering kost tijd en voor de meeste mensen geldt dat het het beste gaat als je het stap voor stap doet. Dus begin bijvoorbeeld met een challenge van een week of een maand. Je zult zien dat het hartstikke leuk is om anders met voeding bezig te zijn en helemaal niet zo lastig als je dacht.

Ik wil flexitariër worden

Eet je vlees, misschien wel drie keer per dag, maar wil je minderen? Probeer dan de 30 daggen Veggie Challenge van ProVeg met tips en adviezen.

Ik wil vegetariër worden

Eet je vlees, maar wil je er helemaal vanaf en vegetarisch gaan eten? Doe dan mee aan de 30 dagen Vegetarisch Challenge van de Vegetariërsbond.

Ik wil vegan worden

Eet je al vegetarisch en ben je gemotiveerd om de volgende stap te zetten? Probeer de 30 dagen Vegan Challenge van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.

STEUN ONS

Met jouw steun kunnen we de effecten van vleesconsumptie onder de aandacht brengen bewustzijn genereren in Nederland.

MEER WETEN?

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.