fbpx
Warme Aardappel Salade met Avocadomousse

De meeste mensen eten aardappels alleen maar als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Wij willen je daarom laten zien dat er nog veel meer manieren zijn om aardappels te eten, zoals deze warme aardappel salade.

De salade is lauwwarm het lekkerst en geeft een heerlijk smeuïg mondgevoel. Daarnaast vult de salade enorm en ziet hij er gewoon superlekker uit. Zeker als de aardappels goudbruin gebakken uit de oven komen.

Recept voor 2 personen

Ingredienten:

  • 1 kilo krieltjes, gehalveerd
  • ½ avocado
  • 85 gram rucola
  • 1 hand basilicum
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ pot zwarte olijven, ongeveer 20 stuks
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • citroensap
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Doe alle aardappelpartjes in een schaal samen met de rozemarijn. Schep dit goed om zodat alles goed verdeeld is. 
  • Leg de aardappelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ongeveer 30 minuten in de oven. In ieder geval totdat ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de dressing door een halve avocado samen met de basilicum, wat zout, peper, citroensap en een beetje water in een keukenmachine te blenden. 
  • Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. 
  • Meng eerst de dressing goed met de aardappels, mix vervolgens de rest van de ingrediënten door de salade.

Maik en Jessica Süter waren grote vlees- en zuiveleters totdat ze eind 2012 tijdens een fietstocht naar Istanbul besloten vegetariër te worden. Inmiddels zijn ze sinds 2015 veganist en hebben ze bergen energie ondanks dat ze twee jonge kinderen hebben die ze ook veganistisch opvoeden. Met hun platform Veganrevolutie.nl proberen ze met hun enthousiasme andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Dit recept is ook op hun website veganrevolutie.nl te vinden.

GERELATEERDE BLOGS

Thaise pindasoep met spitskool

Dit is een heerlijke maaltijdsoep voor de wat koelere zomeravonden. Ingrediënten: 3 teentjes knoflook gesnipperd Druivenpit-olie Verse koriander Halve rode peper in ringen 2 cm verse gember gesnipperd of geraspt

Lees verder

Pompoen-pecanburger

Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.