Wat zijn we toch nieuwsgierig aangelegd allemaal! Eetdagboekjes zijn vaak de meest populaire blogs of video’s, omdat we zo graag ontdekken wat een ander op een dag naar binnen schuift. Toegegeven, ook ik maak me hier schuldig aan. Eetdagboekjes kunnen heel inspirerend zijn en lezen of kijken door hun eenvoud lekker weg. Daarom geef ik er nu toch eindelijk ook maar aan toe: bij deze een eetdagboekje van mijn hand!

Daarbij geldt natuurlijk wel de noot om je gezonde verstand te gebruiken: ik noem bewust geen hoeveelheden en aan calorieën tellen doe ik niet. Gebruik eetdagboekjes alleen als inspiratie, om eens uit je vaste patronen los te komen of iets nieuws te proberen. Gebruik ze absoluut niet als voorbeeld, want afhankelijk van talloze factoren heeft ieder mens andere behoeften! Goed, preek voorbij, laten we overgaan op wat ik at, dronk en bewoog op mijn doordeweekse dinsdag.? 

Ontbijt

Ik start mijn dag altijd met de fles water die naast mijn bed staat. Terwijl ik mijn gezicht was en vitamines neem, drink ik zeker de helft van de fles leeg. Vervolgens maak ik thee van verse gember en citroen en neem die mee naar de slaapkamer om op te drinken terwijl ik me opmaak.

Als ontbijt nam ik zoals 4 à 5 van de 7 dagen in een week een groene smoothie. Dat vind ik zo’n lekkere start van de dag! Er gaat altijd in wat ik op dat moment in huis heb. Dit keer was dat bleekselderij, courgette, spinazie, banaan, peer, bosvruchten, cashewmelk en water. Mmm!

Sport

Voor een volledig plaatje vind ik het ook altijd leuk om te lezen wat iemand aan sport doet. Dat heeft immers bij bepaalde intensiteit toch ook invloed op wat je eet. Ik deed vandaag echter niets speciaals. Ik gaf zoals elke dinsdag een les BodyBalance en trainde daarna zelf na een korte intervaltraining op de loopband even mijn buik en rug in de fitness ?

Lunch

Als lunch eet ik vrijwel altijd een restje van de avond ervoor of ik gooi wat kliekjes bij elkaar om er een lekkere salade of curry van te maken. Dit keer was dat een restje bulgur, gemixte bonen, chili van The Vegan Frog en voor extra vitaminen en mineralen een handje spinazie en alfalfa.

Tussendoor

Ergens in de middag, rond drie of vier uur, krijg ik vaak trek in iets zoets. Meestal snijd ik dan wat fruit of pak een bakje druiven, maar als ik recentelijk een lekker recept heb gemaakt staat er wel eens een lekker restje in de koelkast, dus moet ik me maar opofferen ? Vandaag pakte ik daarom het laatste blokje Coconut Caramel Twix bij de thee!

Diner

Manlief had ‘s avonds een vergadering op het werk en at dus niet mee. Voor mij het uitgelezen moment om iets te maken waar hij niet van houdt, zoals een boerenkoolsalade! Echt één van mijn favoriete gerechten omdat je er zo veel mee kunt variëren en het bomvol voedingsstoffen zit. Natuurlijk maakte ik meteen een enorme kom zodat ik hier de komende dagen van kan lunchen ?

Avondsnack

Het is waarschijnlijk simpelweg een gewoonte die af te leren valt, maar wij vinden het heerlijk om ‘s avonds op de bank te kruipen en dan iets kleins te snacken. Soms zelfgemaakte popcorn, soms worteltjes met hummus of linzenspread en het allerliefst blauwe bessen! Helaas zijn die laatste nogal duur, dus doe ik het meestal maar met druiven ? Je kunt er echter de klok op gelijk zetten dat als de blauwe bessen in de aanbieding zijn, ik die week met mijn geliefde blauwe snoepjes op de bank zit!

Net zoals ik mijn dag altijd begin met verse citroengemberthee, eindig ik mijn dag altijd met kamillethee. Ik ben een echte theeleut en verwen mezelf als ik thuis werk gedurende de dag dan ook met de lekkerste theesmaakjes. Die kopjes thee wissel ik dan weer af met lekker fris kraanwater. Om die twee liter hoef ik me nooit zorgen te maken: ik heb van kinds af aan al altijd zo veel dorst dat ik op een dag met gemak 3 liter of zelfs meer naar binnen giet. Je begrijpt dat ik ook wel aan mijn dagelijkse stappen kom met al die toiletbezoekjes ?

 

 

Zo, dat was mijn dinsdag in eten, drinken en sport! Hiermee hoop ik je te inspireren en te laten zien hoe gemakkelijk en lekker veganistisch eten is. Laat me vooral weten of je het leuk zou vinden vaker dit soort dagboekjes te zien en wat jou inspireert!

Giulia Califano – www.renmeisje.com

Dit artikel is eerder verschenen op renmeisje.com