fbpx
Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola

Vandaag op het menu: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola. Het ultieme comfortfood! Zoete aardappel, vijgen en gorgonzola… Wij vinden het een winning team!

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes

100 g havermout

2 eieren

1 aubergine, in dunne plakken

1 rode ui, in ringen

1 el balsamicoazijn

150 g gorgonzola, verkruimeld

6 verse vijgen, steeltje eraf en in plakjes

40 g rucola

olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de zoete-aardappelblokjes 15 minuten in een kookpan met ruim kokend water gaar. Giet af, doe in de keukenmachine en maal tot een gladde puree.
  2. Schep de zoete-aardappelpuree in een kom en meng de havermout en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 2 porties en spreid deze naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg uit te spreiden tot een dunne bodem. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizzabodems in 30 minuten goudbruin en gaar. Draai de pizza’s halverwege de baktijd een keer om. Laat de bodems daarna afkoelen, maar laat de oven aanstaan.
  3. Spreid de aubergineplakken uit over een snijplank en breng op smaak met zout. Laat de aubergineplakken 10 minuten liggen tot het vocht eruit loopt. Dep de aubergine droog. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de aubergineplakken tot ze goudbruin zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten op laag vuur karameliseren.
  5. Verdeel de aubergine, rode ui en gorgonzola over de pizzabodem. Bak de zoete-aardappelpizza’s nog 15 minuten. Haal uit de oven en snijd doormidden.
  6. Garneer met de verse vijgen en rucola. Verdeel de pizza’s over de borden en serveer direct.

De Hippe Vegetariër is het grootste vegetarische platform in Nederland waarmee wij zoveel mogelijk Nederlanders dagelijks willen inspireren en informeren op het gebied van vegetarische voeding. Zo delen wij recept inspiratie met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Daarnaast delen wij al onze ervaringen op het gebied van vega(n) eten buiten de deur en reviewen wij de allernieuwste vega(n) producten van vleesvervangers tot vegan wijn. Met De Hippe Vegetariër geven wij oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit.

GERELATEERDE BLOGS

Barbecueën als een baas

Giulia Califano – renmeisje.com – Ik ben dol op barbecueën! Ja, zelfs als veganist. Barbecueën staat voor mij gelijk aan mooi weer, goed gezelschap en smaakvol eten. Met de juiste

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.