DOCUMENTAIRE
STOPPEN MET VLEES
DEEL 1 – WAT HEB JIJ MET VLEES?
In deze eerste aflevering (in een reis van zeven afleveringen) leer je Robert en een aantal van de sprekers kennen. Op het event voor de carnivoor; BUTCHERS HEAVEN vertellen verschillende vleesliefhebbers waarom ze zo gepassioneerd zijn over vlees.
Onder andere de bekende slager Gert Jan Kiers en TV kok Julius Jaspers vertellen over hun passie. Hoogleraar psychologie Roos Vonk geeft inzicht in de motieven achter de vleesconsumptie en Dr. Hans Dagevos van Wageningen University vertelt hoe de moderne vleesconsumptie is ontstaan. Mark Kulsdom (Dutch Weedburger), Jaap Korteweg (Vegetarische Slager), Henny Huisman, Yvonne Kroonenberg en Guido Weijers vertellen hoe zij gestopt zijn met het eten van vlees en waarom.
Na deel dit eerste deel ben je klaar om deel twee te kijken die gaat over dierenwelzijn. Hoe gaat het houden en slachten van dieren in Nederland eigenlijk? Is het echt zo humaan, of juist niet? Ontdek het zelf.
DEEL 2 – DIERENWELZIJN
Wat heb jij met vlees? In deze tweede aflevering spreekt Robert o.a. Yvonne Kroonenberg en Loretta Schrijver over hoe het zit met onze compassie voor dieren in de vleesindustrie.
DEEL 3 – TRANSPORT
Misschien is transport wel het meest over het hoofd geziene aspect van de vleesindustrie. Wat gebeurt er eigenlijk met dieren op transport? Hebben ze het goed? Of juist niet? Zijn er oplossingen? Robert spreekt Karen Soeters van de Nicolaas G. Piersson foundation. Zij zegt: “Nederland is de slager van Europa”. Yvonne Kroonenberg en Guido Weijers steken hun mening niet onder stoelen, of banken en TV ook Julius Jaspers benoemt de oorzaak. Ook gaat Robert op bezoek bij Stichting Eyes on animals die de transporten volgen. Zij hebben een goed beeld van de situatie in Nederland.
DEEL 4 – MILIEU
DEEL 5 – GEZONDHEID
Wat heeft het eten van vlees met ziekten als kanker te maken? Zitten er antibiotica in het vlees uit de supermarkt? En welke andere gezondheidsrisico’s kleven er aan de vleesconsumptie?
DEEL 6 – ALTERNATIEVEN
DEEL 7 – TOEKOMST