Dit is een heerlijke maaltijdsoep voor de wat koelere zomeravonden.
Ingrediënten:
3 teentjes knoflook gesnipperd
Druivenpit-olie
Verse koriander
Halve rode peper in ringen
2 cm verse gember gesnipperd of geraspt
2 Blik volle kokosmelk a 270 ml
Tuinkruidenbouillon
Limoensap (halve limoen)
1 stengel lemongrass (gekneusd)
Pindakaas 3 ruime eetlepels
Kurkumapoeder 1 theelepel
Gele Currypasta 2 eetlepel (of gewoon het hele zakje)
Tauge
Spitskool
Gefrituurde uitjes
Pinda’s
Bereiding:
- Fruit de gesnipperde knoflook, gember en rode peper in de druivenpit olie. Vervolgens ook de gele currypasta mee-aanbakken, lemongrass en kurkumapoeder toevoegen.
- Voeg de tuinkruidenbouillon toe, even doorroeren
- Pindakaas toevoegen en al roerend laten smelten
- de blikjes kokosmelk toevoegen en nog even laten meetrekken en het limoensap toevoegen
- Vlak voor het serveren opnieuw opwarmen. De spitskool en Tauge in een zeef even onder kokend water houden of anders even blancheren. Verdelen over de (diepe) borden.
- Verdeel daarna de soep over de borden. Garneer met korianderblad, gebroken stukjes pinda en de gefrituurde uitjes