fbpx
Thaise pindasoep met spitskool

Dit is een heerlijke maaltijdsoep voor de wat koelere zomeravonden.

Ingrediënten:

3 teentjes knoflook gesnipperd

Druivenpit-olie

Verse koriander

Halve rode peper in ringen

2 cm verse gember gesnipperd of geraspt

2 Blik volle kokosmelk a 270 ml

Tuinkruidenbouillon

Limoensap (halve limoen)

1 stengel lemongrass (gekneusd)

Pindakaas 3 ruime eetlepels

Kurkumapoeder 1 theelepel

Gele Currypasta 2 eetlepel (of gewoon het hele zakje)

Tauge

Spitskool

Gefrituurde uitjes

Pinda’s

Bereiding:

  1. Fruit de gesnipperde knoflook, gember en rode peper in de druivenpit olie.  Vervolgens ook de gele currypasta mee-aanbakken, lemongrass en kurkumapoeder toevoegen.
  2. Voeg de tuinkruidenbouillon toe, even doorroeren
  3. Pindakaas toevoegen en al roerend laten smelten
  4. de blikjes kokosmelk toevoegen en nog even laten meetrekken en het limoensap toevoegen
  5. Vlak voor het serveren opnieuw opwarmen. De spitskool en Tauge in een zeef even onder kokend water houden of anders even blancheren.  Verdelen over de (diepe) borden. 
  6. Verdeel daarna de soep over de borden. Garneer met korianderblad, gebroken stukjes pinda en de gefrituurde uitjes

 

GERELATEERDE BLOGS

In een slachthuis in Albertisa

Wij van Stoppen met Vlees kwamen het slachthuis helaas nog niet binnen. Ruth kwam wel een slachthuis binnen en vertelde ons precies wat ze zag en voelde toen ze daar

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.