VOEDSELVERSPILLING
VLEES EN VOEDSELVERSPILLING–
Ik wil flexitariër worden
Eet je vlees, misschien wel drie keer per dag, maar wil je minderen? Probeer dan de 30 daggen Veggie Challenge van ProVeg met tips en adviezen.
Ik wil vegetariër worden
Eet je vlees, maar wil je er helemaal vanaf en vegetarisch gaan eten? Doe dan mee aan de 30 dagen Vegetarisch Challenge van de Vegetariërsbond.
Ik wil vegan worden
Eet je al vegetarisch en ben je gemotiveerd om de volgende stap te zetten? Probeer de 30 dagen Vegan Challenge van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.
BLOG – VOEDSELVERSPILLING–
Pompoen-pecanburger
Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out op kunt volhouden! Ingrediënten voor 4 personen 375 g pompoen, in blokjes 90 g pecannoten 30 g amandelen 30 g hazelnoten 4 el kurkuma 3
Open lasagne met asperges en doperwten
Open lasagne met asperges en doperwten We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten! Ingrediënten Voor 4 personen 16 asperges, wit of groen 300 g doperwten 50 g pijnboompitten 12 lasagnebladen 400 ml crème
Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola
Vandaag op het menu: zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola. Het ultieme comfortfood! Zoete aardappel, vijgen en gorgonzola… Wij vinden het een winning team! Ingrediënten Voor 4 personen 500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes 100 g havermout 2 eieren 1 aubergine, in dunne plakken 1 rode ui, in ringen 1 el balsamicoazijn 150 g
Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.
STOPPEN MET VLEES
Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.