fbpx
Recept: “Saucijzenbroodjes”

Giulia – www.renmeisje.com –

 

Weet je wat ik de allermooiste recepten vind? De recepten die zelfs omnivoren massaal over de streep trekken! Mijn tiramisu stond wat dat betreft tot een week geleden met stip op één. Totdat deze saucijzenbroodjes in beeld kwamen! Dé manier om echte vleeseters compleet versteld te doen staan: als zelfs je sceptische collega’s niet kunnen wachten tot dit recept online staat omdat ze deze “neppe” saucijzenbroodjes zo veel lekkerder vinden dan de “echte”, zijn het zeker winnaars. Beloofd is beloofd, bij deze de verlossende woorden!

Ingrediënten voor 6 broodjes of 24 mini’s

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Laat de velletjes bladerdeeg een paar minuten ontdooien tot ze buigbaar zijn.
  • Breng de vegaburgers op smaak met de kruiden en maal met je handen alles goed door elkaar.
  • Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een ‘worstje’ van je gekruide ‘gehakt’.
  • Vouw de plakjes bladerdeeg dubbel en druk dicht met een vork.
  • Optioneel: voor snackbroodjes kun je nu elk saucijzenbroodje in vieren snijden.
  • Strijk een theelepeltje amandelmelk over de bovenkant van de broodjes.
  • Bak de saucijzenbroodjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt de saucijzenbroodjes direct opeten maar kunt ze ook prima later nogmaals even opwarmen in de oven of magnetron.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Giulia – www.renmeisje.com 

GERELATEERDE BLOGS

Thaise pindasoep met spitskool

Dit is een heerlijke maaltijdsoep voor de wat koelere zomeravonden. Ingrediënten: 3 teentjes knoflook gesnipperd Druivenpit-olie Verse koriander Halve rode peper in ringen 2 cm verse gember gesnipperd of geraspt

Lees verder

Pompoen-pecanburger

Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.