De meeste mensen eten aardappels alleen maar als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Wij willen je daarom laten zien dat er nog veel meer manieren zijn om aardappels te eten, zoals deze warme aardappel salade.
De salade is lauwwarm het lekkerst en geeft een heerlijk smeuïg mondgevoel. Daarnaast vult de salade enorm en ziet hij er gewoon superlekker uit. Zeker als de aardappels goudbruin gebakken uit de oven komen.
Recept voor 2 personen
Ingredienten:
- 1 kilo krieltjes, gehalveerd
- ½ avocado
- 85 gram rucola
- 1 hand basilicum
- 50 gram pompoenpitten
- ½ pot zwarte olijven, ongeveer 20 stuks
- 1 eetlepel rozemarijn
- citroensap
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe alle aardappelpartjes in een schaal samen met de rozemarijn. Schep dit goed om zodat alles goed verdeeld is. - Leg de aardappelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ongeveer 30 minuten in de oven. In ieder geval totdat ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de dressing door een halve avocado samen met de basilicum, wat zout, peper, citroensap en een beetje water in een keukenmachine te blenden.
- Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Meng eerst de dressing goed met de aardappels, mix vervolgens de rest van de ingrediënten door de salade.
Maik en Jessica Süter waren grote vlees- en zuiveleters totdat ze eind 2012 tijdens een fietstocht naar Istanbul besloten vegetariër te worden. Inmiddels zijn ze sinds 2015 veganist en hebben ze bergen energie ondanks dat ze twee jonge kinderen hebben die ze ook veganistisch opvoeden. Met hun platform Veganrevolutie.nl proberen ze met hun enthousiasme andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.
Dit recept is ook op hun website veganrevolutie.nl te vinden.