fbpx
Pompoen-pecanburger

Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out op kunt volhouden!

Ingrediënten

voor 4 personen

375 g pompoen, in blokjes

90 g pecannoten

30 g amandelen

30 g hazelnoten

4 el kurkuma

3 el paprikapoeder

1 el gemalen korianderzaad

3 el gedroogde peterselie

zonnebloemolie

zout en peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

2. Doe de helft van de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de pompoen toe en meng goed. Doe het mengsel in een kom.

3. Hak de andere helft van de noten grof en voeg toe aan de kom samen met de kurkuma, het paprikapoeder, de koriander en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

4. Maak met je hand 4 gelijke ballen van het deeg en maak deze plat door met je platte hand zacht op het deeg te duwen tot je een mooie burger hebt. Leg de burgers vervolgens op een plank.

5. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in 8 minuten goudbruin en een beetje krokant. Draai de burgers halverwege de baktijd een keer om zodat beide kanten lekker bruin worden.

De Hippe Vegetariër is het grootste vegetarische platform in Nederland waarmee wij zoveel mogelijk Nederlanders dagelijks willen inspireren en informeren op het gebied van vegetarische voeding. Zo delen wij recept inspiratie met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Daarnaast delen wij al onze ervaringen op het gebied van vega(n) eten buiten de deur en reviewen wij de allernieuwste vega(n) producten van vleesvervangers tot vegan wijn. Met De Hippe Vegetariër geven wij oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit. Kijk voor meer inspiratie op www.dehippevegetarier.nl of bestel de Vegabijbel als u nog een fijn Cadeau voor onder de kerstboom zoekt!

GERELATEERDE BLOGS

In een slachthuis in Albertisa

Wij van Stoppen met Vlees kwamen het slachthuis helaas nog niet binnen. Ruth kwam wel een slachthuis binnen en vertelde ons precies wat ze zag en voelde toen ze daar

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.