fbpx
Walnoten Wellington, een heerlijk recept voor kerst!

Dit heb je nodig  (dit is voldoende vulling voor 2 “broden” a 6 plakken hartig taartbladerdeeg)

Een bakje kastanje champignons 250 gr (fijn gesneden)

250 gram gepelde walnoten (fijnhakken)

Een klein bakje (vegan) zuivelspread of kokoscreme

Zongedroogde tomaatjes (in olie) fijngesneden ca. 2 eetlepels

Verse rozemarijn , paar takjes

knoflook, 2 grote tenen

Blikje gekookte pui linzen

Grote witte ui fijn gesneden

1 ei

Soja saus of Tamari (lichte, minder zoute, sojasaus)

Porcini (paddestoelen bouillon)

Bladerdeeg (AH aan de de rol)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bak de ui en de champignons met wat sojasaus tot bruin, doe de rozemarijn en knoflook er doorheen en bak even door. Voeg dan de gehakte noten, tomaatjes en linzen erbij en laat nog 1 minuutje doorbakken.

Zet vuur af en laat afkoelen en voeg door de zuivelspread het geklopte ei en roer het erdoorheen. Maak op smaak met evt. extra zout, peper en wat porcini bouillon.

Leg het bladerdeeg op een ingevet bakblik  en doe de vulling in het midden over de lengte van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg er overheen (mag dubbel) en maak dicht aan de zijkant. Zorg dat er niet teveel lucht zit tussen het deeg en de vulling. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.

Bak in ongeveer 30  minuten tot bladerdeeg hard en goudbruin is.

Paddenstoelensaus bij de Wellington

Bakje champignons

Ui

knoflook

olie en evt wat boter om in te bakken

kokoscreme, scheutje

Soja saus of Tamari

Madeira

Champignons en ui aanbakken, op het laatst knoflook erbij.  Pureren en beetje sojasaus of Tamari erbij. Wat kokoscreme toevoegen en een scheutje Madeira.

Heerlijk bij de Walnoten Wellington

GERELATEERDE BLOGS

In een slachthuis in Albertisa

Wij van Stoppen met Vlees kwamen het slachthuis helaas nog niet binnen. Ruth kwam wel een slachthuis binnen en vertelde ons precies wat ze zag en voelde toen ze daar

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.