fbpx
Open lasagne met asperges en doperwten

Open lasagne met asperges en doperwten

We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten!

Ingrediënten

Voor 4 personen

16 asperges, wit of groen

300 g doperwten

50 g pijnboompitten

12 lasagnebladen

400 ml crème fraîche

sap van 2 citroenen

10 gram dille, fijngesneden

80 gram alfalfa

olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges ruim en snijd de onderkanten eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en laat nog 2 minuten meekoken. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.
  3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek.
  4. Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met een eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.

De Hippe Vegetariër is het grootste vegetarische platform in Nederland waarmee wij zoveel mogelijk Nederlanders dagelijks willen inspireren en informeren op het gebied van vegetarische voeding. Zo delen wij recept inspiratie met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Daarnaast delen wij al onze ervaringen op het gebied van vega(n) eten buiten de deur en reviewen wij de allernieuwste vega(n) producten van vleesvervangers tot vegan wijn. Met De Hippe Vegetariër geven wij oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit.

GERELATEERDE BLOGS

8x MAKKELIJK vegan broodbeleg

“Oké, ik wil dat vegan gedoe wel een kans geven… Maar waar moet ik in hemelsnaam mijn boterham mee beleggen?” Een vraag uit de categorie Meest Gestelde Vragen Aan Miriam.

Lees verder

Vegan Mythbusters

Ik had ze vroeger ook: vooroordelen. Over mensen die geen vlees eten. En zeker over mensen die dan ook nog eens geen melk, eieren en boter eten. ‘Wat eten ze

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.