Giulia – www.renmeisje.com –
Weet je wat ik de allermooiste recepten vind? De recepten die zelfs omnivoren massaal over de streep trekken! Mijn tiramisu stond wat dat betreft tot een week geleden met stip op één. Totdat deze saucijzenbroodjes in beeld kwamen! Dé manier om echte vleeseters compleet versteld te doen staan: als zelfs je sceptische collega’s niet kunnen wachten tot dit recept online staat omdat ze deze “neppe” saucijzenbroodjes zo veel lekkerder vinden dan de “echte”, zijn het zeker winnaars. Beloofd is beloofd, bij deze de verlossende woorden!
Ingrediënten voor 6 broodjes of 24 mini’s
- 6 velletjes bladerdeeg (Koopmans Origineel is 100% plantaardig)
- 1 pakje verse vegaburgers van Albert Heijn
- Naar smaak: uienpoeder, knoflookpoeder, nootmuskaat, pikant paprikapoeder en witte peper
- 1 eetlepel amandelmelk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Laat de velletjes bladerdeeg een paar minuten ontdooien tot ze buigbaar zijn.
- Breng de vegaburgers op smaak met de kruiden en maal met je handen alles goed door elkaar.
- Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een ‘worstje’ van je gekruide ‘gehakt’.
- Vouw de plakjes bladerdeeg dubbel en druk dicht met een vork.
- Optioneel: voor snackbroodjes kun je nu elk saucijzenbroodje in vieren snijden.
- Strijk een theelepeltje amandelmelk over de bovenkant van de broodjes.
- Bak de saucijzenbroodjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Je kunt de saucijzenbroodjes direct opeten maar kunt ze ook prima later nogmaals even opwarmen in de oven of magnetron.
Eet smakelijk!
Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!
Giulia – www.renmeisje.com