fbpx
Van vleeseter naar veganist + 4 inspiratie tips

Mariëlle – thegreenguide.nl –

Toen ik nog thuis woonde, kreeg ik bijna elke dag aardappelen,  groenten en vlees op mijn bord. Vanuit huis heb ik dus meegekregen dat dat ‘normaal’ is. Een paar jaar geleden begon ik echter te veranderen van een vleeseter in een veganist en dat was de beste keuze ooit. Daar vertel ik je in dit artikel graag meer over en ik deel 4 handige bronnen die jou veel inspiratie kunnen geven!

Van vleeseter naar vegetariër

Hoewel ik het 21 jaar lang gegeten heb, heb ik vlees nooit echt lekker gevonden. En ik heb het ook altijd al zielig gevonden om dieren te doden. Altijd al was ik een dierenvriend en daarom wilde ik helemaal geen vlees eten, maar dat moest van mijn ouders. Op mijn 21e vond ik het genoeg geweest en had ik het lef verzameld om nee te zeggen tegen vlees.

Helaas werd dat niet echt op prijs gesteld, maar ik heb gelukkig doorgezet.

Van vegetariër naar veganist

Toen ik ein-de-lijk vegetariër was, dacht ik al het dierenleed uit mijn leven gebannen te hebben, voor zover ik daar zelf invloed op had. Ik zag de ernst van de ei- en zuivelindustrie niet echt in en zei toen nog dat ik zelf nooit veganist zou worden. Totdat ik telkens vegan recepten tegenkwam toen ik zocht op vegetarische recepten en ik me toen toch ging afvragen hoe het écht zit. Ik kwam tot de conclusie dat als ik écht geen dierenleed wilde, ik het beste veganist kon worden.

De stap naar vegan eten

Hoewel ik van de ene op de andere dag stopte met vlees eten, was dat geen impulsieve actie. Ik wilde dat al heel lang, maar zag er geen mogelijkheid toe. Mijn overstap naar veganisme duurde wat langer dan een dag, namelijk ongeveer een halfjaar. Ik woonde nog thuis, dus kon naar mijn idee nog steeds niet op alles invloed uitoefenen. Wel probeerde ik zoveel mogelijk te kiezen voor vegan eten en toen ik uiteindelijk uit huis ging, ben ik meteen veganist geworden.

Wat mij enorm heeft geholpen

Zoals ik hierboven beloofde, deel ik graag een aantal inspiratie bronnen met je. Dit zijn bronnen die mij hebben geholpen bij de stap naar veganisme. Als je redenen om veganist te worden wilt weten, dan raad ik je aan om eens wat vegan blogs te lezen. Op Instagram, Pinterest en Youtube vind je vervolgens héérlijke vegan gerechten, zodat je nooit zonder inspiratie komt te zitten!

Zelf blog ik ook, namelijk op thegreenguide.nl. Ik schrijf over dierproefvrije & natuurlijke beauty, fair fashion, veganisme, minimalisme, duurzaamheid en travel. Daar maak ik overigens ook Youtube video’s over en je kunt me ook op social media vinden, onder de naam @thegreenguidenl.

GERELATEERDE BLOGS

8x MAKKELIJK vegan broodbeleg

“Oké, ik wil dat vegan gedoe wel een kans geven… Maar waar moet ik in hemelsnaam mijn boterham mee beleggen?” Een vraag uit de categorie Meest Gestelde Vragen Aan Miriam.

Lees verder

Vegan Mythbusters

Ik had ze vroeger ook: vooroordelen. Over mensen die geen vlees eten. En zeker over mensen die dan ook nog eens geen melk, eieren en boter eten. ‘Wat eten ze

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.