fbpx
Wellington met pompoen, feta en cranberry’s

Dit is een heerlijk recept voor de herfst van De Hippe Vegetariër, het recept komt uit het boek de Vegabijbel. Wil je het complete boek met al deze fantastische recepten?  Het is te bestellen door hier te klikken

 

Ingrediënten

800 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes

4 rode uien, in ringen

2 el balsamicoazijn

75 g pecannoten

2 teentjes knoflook, geperst

200 g kastanjechampignons, in vieren

6 blaadjes salie, grof gesneden

100 g feta, verkruimeld

75 g cranberry’s, gedroogd

1 rol bladerdeeg

1 ei

zonnebloemolie

zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de rode ui in 3 minuten glazig. Blus de rode ui af met de balsamicoazijn en laat nog 5 minuten op laag vuur karamelliseren. Doe de gekaramelliseerde ui en pompoen in een kom.

Verhit een koekenpan op het vuur. Bak de pecannoten 2 minuten en houd de pan continu in beweging. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord tot later gebruik.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 C. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de knoflook, kastanjechampignons en salie 5 minuten totdat de champignons slinken en verkleuren. Voeg het mengsel bij de ui en pompoen. Voeg ook de pecannoten, feta en cranberry’s toe. Meng goed, proef en breng op smaak met zout en peper.

Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over het midden van het bladerdeeg, houd een flinke rand aan beide zijkanten vrij en een kleine rand aan de boven- en onderkant. Vouw de linker- en rechterzijde naar elkaar toe en leg deze boven op de vulling op elkaar zodat het een gesloten pakketje is. Gebruik water en een vork om de zijden op elkaar te plakken. Maak ook inkepingen met de vork aan de boven- en onderkant zodat daar een mooi streepjespatroon ontstaat en de Wellington helemaal ingepakt is.

Klop een ei met een vork los in een kopje en bestrijk het bladerdeeg. Plaats de bladerdeegrol 30 minuten in de oven.

Haal de Wellington uit de oven en leg op een plank. Laat 10 minuten rusten en snijd daarna aan op tafel in grote plakken van 5 centimeter breed en verdeel over de borden.

 

De Hippe Vegetariër is het grootste vegetarische platform in Nederland waarmee wij zoveel mogelijk Nederlanders dagelijks willen inspireren en informeren op het gebied van vegetarische voeding. Zo delen wij recept inspiratie met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Daarnaast delen wij al onze ervaringen op het gebied van vega(n) eten buiten de deur en reviewen wij de allernieuwste vega(n) producten van vleesvervangers tot vegan wijn. Met De Hippe Vegetariër geven wij oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit.  Kijk voor meer inspiratie op www.dehippevegetarier.nl of bestel de Vegabijbel

GERELATEERDE BLOGS

In een slachthuis in Albertisa

Wij van Stoppen met Vlees kwamen het slachthuis helaas nog niet binnen. Ruth kwam wel een slachthuis binnen en vertelde ons precies wat ze zag en voelde toen ze daar

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.