fbpx
Gnocchi bake met aubergine en mozzarella

 

Dit is een heerlijk recept voor de herfst van De Hippe Vegetariër, het recept komt uit het boek de Vegabijbel. Wil je het complete boek met al deze fantastische recepten?  Het is te bestellen door hier te klikken

Ingrediënten

400 g aardappelgnocchi (kant-en-klaar)

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

1 aubergine, in blokjes

600 g tomaten, in blokjes

1 el tomatenpuree

1 tl nootmuskaat, gemalen

100 g cherrytomaten, gehalveerd

5 zongedroogde tomaten uit pot, fijngesneden

2 el balsamicoazijn

15 g basilicum, gesneden

150 g mozzarella, in kleine blokjes

olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en aubergine toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree en nootmuskaat toe en roer goed. Laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de cherrytomaten, zongedroogde tomaten en balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en voeg het basilicum toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Bereid intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ze zijn gaar als de deegballetjes komen bovendrijven.

Verwarm de oven voor tot 200 C en vet een ovenschaal in met olie.

Giet de gnocchi af en voeg toe aan de saus. Doe de gnocchi met de saus in de ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Bak de gnocchi 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de gnocchi bake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.

 

De Hippe Vegetariër is het grootste vegetarische platform in Nederland waarmee wij zoveel mogelijk Nederlanders dagelijks willen inspireren en informeren op het gebied van vegetarische voeding. Zo delen wij recept inspiratie met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Daarnaast delen wij al onze ervaringen op het gebied van vega(n) eten buiten de deur en reviewen wij de allernieuwste vega(n) producten van vleesvervangers tot vegan wijn. Met De Hippe Vegetariër geven wij oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit.

GERELATEERDE BLOGS

8x MAKKELIJK vegan broodbeleg

“Oké, ik wil dat vegan gedoe wel een kans geven… Maar waar moet ik in hemelsnaam mijn boterham mee beleggen?” Een vraag uit de categorie Meest Gestelde Vragen Aan Miriam.

Lees verder

Vegan Mythbusters

Ik had ze vroeger ook: vooroordelen. Over mensen die geen vlees eten. En zeker over mensen die dan ook nog eens geen melk, eieren en boter eten. ‘Wat eten ze

Lees verder

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

STOPPEN MET VLEES

Robert Brigdeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees. Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn.