Dit heb je nodig (dit is voldoende vulling voor 2 “broden” a 6 plakken hartig taartbladerdeeg)
Een bakje kastanje champignons 250 gr (fijn gesneden)
250 gram gepelde walnoten (fijnhakken)
Een klein bakje (vegan) zuivelspread of kokoscreme
Zongedroogde tomaatjes (in olie) fijngesneden ca. 2 eetlepels
Verse rozemarijn , paar takjes
knoflook, 2 grote tenen
Blikje gekookte pui linzen
Grote witte ui fijn gesneden
1 ei
Soja saus of Tamari (lichte, minder zoute, sojasaus)
Porcini (paddestoelen bouillon)
Bladerdeeg (AH aan de de rol)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bak de ui en de champignons met wat sojasaus tot bruin, doe de rozemarijn en knoflook er doorheen en bak even door. Voeg dan de gehakte noten, tomaatjes en linzen erbij en laat nog 1 minuutje doorbakken.
Zet vuur af en laat afkoelen en voeg door de zuivelspread het geklopte ei en roer het erdoorheen. Maak op smaak met evt. extra zout, peper en wat porcini bouillon.
Leg het bladerdeeg op een ingevet bakblik en doe de vulling in het midden over de lengte van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg er overheen (mag dubbel) en maak dicht aan de zijkant. Zorg dat er niet teveel lucht zit tussen het deeg en de vulling. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
Bak in ongeveer 30 minuten tot bladerdeeg hard en goudbruin is.
Paddenstoelensaus bij de Wellington
Bakje champignons
Ui
knoflook
olie en evt wat boter om in te bakken
kokoscreme, scheutje
Soja saus of Tamari
Madeira
Champignons en ui aanbakken, op het laatst knoflook erbij. Pureren en beetje sojasaus of Tamari erbij. Wat kokoscreme toevoegen en een scheutje Madeira.
Heerlijk bij de Walnoten Wellington